De eerste blog posting…

Met het lanceren van mijn nieuwe website ook het besluit genomen om met regelmaat te gaan bloggen. De grootste vraag is natuurlijk vooral, wat zet je in een eerste posting.

Ik denk allereerst maar eens een poging een antwoord te geven op:
“Waarom zou je deze blog volgen? Er zijn al zoveel blogs… “
oftewel wat gaat deze blog bieden. 

De blogs zullen gaan over de volgende onderwerpen:

  • Aandacht voor nieuwe en/of interessante technologie op en voor Linux, virtualisatie, container en cloud omgevingen, en uiteraard ook over orchestratie oplossingen
  • Interessante informatie over trainingen en certificeringen
  • Technische blogs, de ene keer aansluitend bij een training of een examen, de andere keer zal het meer een losstaande posting zijn

Ik wil vooral ook aanzetten tot het ondekken van nieuwe dingen, dus als je werkzaam bent als systeembeheerder of DevOps engineer, en je altijd wel op zoek, nieuwsgierig bent naar kennis dan is deze blog wellicht interessant voor jou. En met een beetje geluk gaat het je helpen bij je examen of bij je dagelijks werk.

Laat ik eerlijk zijn: natuurlijk zal ik met regelmaat in een posting al dan niet zijdelings reclame maken voor een training of examen, maar toch is dit niet het doel van de blogs. Het gaat om delen van kennis en mijn enthousiasme over bepaalde onderwerpen, en daar horen trainingen bij… Waarbij ik altijd hoop dat ik mijn enthousiasme kan overbrengen.

Het ligt in mijn bedoeling om enkele posts per maand te doen. In de nieuwsbrief, waarop je jezelf kunt  abonneren, zal ook een opsomming staan van de postings die in de afgelopen periode online gezet zijn.