Frederik Vos

Frederik Vos

The Author

Frederik Vos (1975) werkt in de IT industry sinds 1997, hetzelfde jaar waarin hij gestart met het werken met Linux. Sinds 2017, Frederik werkt Frederik als een trainer en consultant in Virtualisatie, Cloud en Open-Source oplossingen. Daarnaast vind hij het nog steeds leuk om van tijd consultancy opdrachten aan te nemen.

Altijd geïnteresseerd in nieuwe technologie en het maken van het dagelijks leven van een beheerder makkelijk. Want: “Als een beheerder werk je in de automatisering, je bent geen incident beheerder. Elke keer dat je tijd besteed aan een handmatige interventie kun je beter besteden aan het doen en leren van interessantere dingen”

In mijn vrije tijd ben ik organist in de PKN en Remonstrantse Kerk. Vaak samen met vrouw Carola Dahmen, die predikant is. Ook ben ik een fervent lezer van detectives en thrillers en ben erg geïnteresseerd in religie en politiek.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die open-source workloads in Microsoft Azure moet uitrollen en beheren: 

Linux beheerders met geen of beperkte kennis van Microsoft Azure en Microsoft beheerders met weinig of geen kennis van Linux. 

Dit boek gaat niet alleen over het Linux besturingssysteem maar behandeld ook container technology zoals Docker en orchestration oplossingen zoals Ansible.

Daarnaast bevat het de benodigde informatie die aansluit bij het LFCS certificaat van de Linux Foundation.

Dit boek is tevens een uitstekend naslag werk bij de training “Linux on Azure (LFS305)”, waarvan ik de mede-auteur ben.

Via de website van de uitgever kunt u een inhoudsopgave en een preview inzien.