Linux Opleidingen

Linux is nog steeds het meest gebruikte besturingssysteem voor webservers, cloud omgevingen, Internet-of-Things en speelt een belangrijke rol in datacenters maar ook bij consumentenelectronica. En de aantallen stijgen nog steeds elke dag! 
 
Om een voorbeeld te geven: In 2014, de CEO van Microsoft, Satya Nadella vertelde iedereen dat 20 procent van de workload in Azure is Linux. In 2017 was dit al 40 procent, nog geen jaar later is het al meer dan de helft! En deze informatie komt van, en gaat over een platform van een bedrijf dat ooit Linux betitelde als kanker. Vandaag de dag promote Microsoft Open Source oplossingen, en heeft producten gebaseerd op en voor Linux, zoals PowerShell, Microsoft SQL en Azure Sphere. Bovendien levert het belangrijke bijdrages aan Open-Source projecten.
 
Wanneer zoekt naar een baan in de ICT sector of nieuwe uitdagingen zoekt: Het opdoen van Linux kennis is in alle omstandigheden en heel goed idee!
 
Open-Source is niet alleen het draaien van Linux op een fysieke of virtuele servers, het gaat om een compleet eco-systeem van producten met een brede range aan oplossingen. Om een aantal producten te noemen in gebieden waarbij ik kan helpen uw kennis te vergroten:
 
  • Virtualisatie: XenServer, KVM, Intel’s Nemu
  • Cloud: Private Cloud oplossingen met OpenStack of CloudPlatform
  • Container Virtualisatie: Docker, Rkt en Kubernetes
  • Orchestration: Puppet, SaltStack, Ansible en PowerShell DSC

Beschikbare Trainingen