red hat

Red Hat, inc. is al heel erg lang de marktleider voor Enterprise Linux. RedHat Enterprise Linux (RHEL) is aanwezig in vele datacenters in de hele wereld.
 
De RedHat Certified System Administrator (RHCSA) en RedHat Certified Engineer (RHCE) certificaten worden gezien als de meest gewilde examens voor Linux.
 
Om u te helpen om het RHCSA examen te behalen, is er de cursus: “Enterprise Linux Administration.” Deze cursus kan gedaan worden in een FastTrack variant van 5 dagen wanneer u al de nodige ervaring heeft, dan wel beschikt over het LPI-1/LFCS certificaat.
In het andere geval kunt u kiezen voor een training van 2×4 dagen, waar we ‘van scratch’ beginnen.
 
Voor RHCE is een 5 daagse training beschikbaar: “Advanced Linux Administration.” 
 
Ben je al gecertificeerd voor RHEL 6? In een driedaagse training breng ik uw kennis geheel up-to-date voor versie 7. Wanneer binnenkort RHEL 8 uitkomt, zal er uiteraard ook daarvoor een update training beschikbaar komen. 
 
Alle trainingen zullen de topics behandelen op het examen voorkomen, en meer: De meeste recente methodes en technologiën, “best practices” en veel hands-on labs.
 
RedHat is niet alleen een leverancier van Linux distributies, zij hebben aanvullend allerlei andere producten zoals bijvoorbeeld hun bekende orchestration tool: Ansible. Met Ansible kun je elk onderdeel van het datacenter, al dan niet fysiek, virtueel, in de cloud etc. uitrollen en beheren.
 
Om van start te gaan is er de kennismakingscursus:  “Ansible Fundamentals”. Als er grondige en gedetailleerde kennis nodig is, dan is er de training:  “Mastering Ansible”, geschikt voor Application Developers, IT Consultants en System Engineers die Ansible moeten inrichten, beheren en eventuele problemen moeten kunnen oplossen.